Seikkailupuisto Huippu

Tervetuloa yläilmoihin!

Latvukset kutsuvat!

Tule kokemaan vauhdin hurmaa, huimia haasteita ja onnistumisen elämyksiä jopa 18 metrin korkeudessa!

Huipussa seikkaillaan puusta puuhun 4−18 metriä metsänpohjan yläpuolella. Vauhdin hurmasta huolehtivat huimat vaijeriliu’ut, joista pisimmät ovat yli satametrisiä. Seikkailu Huipussa sopii kaikille liikuntaesteettömille eikä vaadi aiempaa kiipeilykokemusta. Eritasoisilla radoilla jokainen pääsee kohtaamaan haasteita ja kokemaan onnistumisen elämyksiä. Tule ylittämään itsesi!

Olet tervetullut reippailemaan yksin, kaksin tai joukolla! Sinua odottaa seikkailuelämys yläilmoissa Leppävaaran urheilupuistossa Espoossa.

Varaa seikkailu

Ohjeita Huippuun tulijalle

Huipun verkkokaupasta voit ostaa lahjaksi unohtumattoman seikkailuelämyksen. Kenet sinä tahdot nostaa yläilmoihin?

Huipun sijainti

Seikkailupuisto Huippu sijaitsee Espoossa Leppävaaran urheilupuistossa, stadionin takana, pururadan kupeessa olevan kallion laella ja sen juurella.

Seikkailupuisto Huipun sijainti Leppävaaran urheilupuistossa

Sisäänkäynnin koordinaatit:

N 60° 13.688 E 24° 47.785

Lähimmät parkkipaikat:

Veräjäpellonkatu 15 (Leppävaaran uimahalli)
Vanha Maantie 15

Parkkipaikoilta on viitoitus seikkailupuistoon.

Tarkemmat yhteystiedot löydät

yhteystiedot-sivulta

Liikenneyhteydet Huippuun

Julkisilla

Leppävaaraan pääsee kätevästi bussilla tai lähijunalla. Sujuvin yhteys löytyy pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen reittioppaasta. Anna määränpääksi Leppävaaran urheilupuisto. Matka bussilla Helsingin keskustasta kestää noin 40 minuuttia. Junalla pääsee Helsingin rautatieasemalta Leppävaaran asemalle reilussa kymmenessä minuutissa.

Autolla

Autolla, moottoripyörällä tai mopolla saapuva pääsee lähimmäs Huippua jättämällä ajoneuvonsa joko uimahallin tai Reebok Areenan ja Laurean viereen. Uimahallin parkkipaikan navigaattoriosoite on Veräjäpellonkatu 15 ja Laurean parkkipaikan Vanha Maantie 15. Suosittelemme Vanhan Maantien parkkipaikkaa, sillä siellä on yleensä tilaa, vaikka uimahallilla olisi täyttä.

Polkupyörällä

Pyöräilijät voivat ajaa perille asti. Lihasvoimallla liikkuvien iloksi olemme rakentaneet Seikkailupuisto Huipun sisäänkäynnin viereen pyöräparkin.

Aukioloajat

ti-pe 15-20
la-su 10-20

Päivän viimeiset seikkailijat pääsevät radoille kaksi tuntia ennen sulkemisaikaa.

Ryhmille Huippu on avoinna myös sopimuksen mukaan. Tiedustelut: info(at)seikkailupuistohuippu.fi

Koko kauden aukioloajat

Toukokuu (1.5.-31.5.)

ti-pe 15-20
la-su 10-20

Helatorstaina 5.5. avaamme jo klo 10!

Kesäkausi (1.6.-31.8.)

joka päivä 10-20

juhannusaattona ja juhannuspäivänä suljettu!

Syyskuu (1.9.-30.9.)

ke−pe 15-20
la-su 10-20

Lokakuu (1.10.-31.10.)

la-su 10-17

Huippuun tulija pääsee ensimmäiseksi harjoitusradalle kokeilemaan varusteiden käyttöä ohjaajan johdolla. Sen jälkeen varsinainen seikkailu on valmis alkamaan.

Ennen seikkailun alkua Huipun henkilökunta opastaa seikkailijoita harjoitusradalla. Jokainen saa kypärän ja kiipeilyvaljaat.

Ennen seikkailua jokainen saa kiipeilyvaljaat ja kypärän sekä opastuksen harjoitusradalla.

Osa radoista alkaa kallion päältä, osa sen juurelta

Huipussa on ratoja kallion laella ja sen juurella. Kallion laella sijaitsevia ratoja nimitämme yläradoiksi. Sen juurelle rakennetut radat taas ovat alaratoja.

Ratakartasta näkyy Huipun eriväristen ratojen kulku maastossa.Seikkailupuisto Huipun radat on rakennettu kallion päälle ja sen juurelle. Ratakartassa näkyy ratojen kulku.

Yläradat on viritetty puihin noin kuuden metrin korkeudelle, ja niiltä avautuu huippunäkymä alempien puiden latvusten yli Leppävaaran urheilupuistoon. Yläradoista uusin, Äimätär-niminen musta rata, lähtee korkeammalta kuin muut. Sen ensimmäinen este on huima Tarzan-hyppy. Huipussa jokainen rata päättyy vaijeriliukuun. Osa liu’uista on huiman pitkiä ja vauhdikkaita, osa rauhallisempia.

Huipun yläratoja. Radoille noustaan portaita pitkin.

Seikkailupuisto Huipun yläratoja ja niiden sisäänkäynti

Alaradat ovat korkeampia. Niillä noustaan korkeimmillaan 18 metriä maankamaran yläpuolelle. Alaradoilla seikkailijoiden on oltava vähintään 120-senttisiä.

Huipun alaratojen sisäänkäynnin portaat.

Seikkailupuisto Huipun alaratoja ja portaat radoille

Huipun yläradoilla esikouluikäisetkin pääsevät seikkailun makuun

Kallion laella kulkevat vihreä ja sininen rata on mitoitettu yli satasenttisille seikkailijoille. Ne eivät ole pelkästään lasten ratoja, vaan sopivat hyvin myös aikuisille. Olemme itse todenneet sen testaamalla. Satasenttisille sopivaksi asetettu turvavaijeri ei haittaa keskikokoisen aikuisen miehenkään menoa. Vaijerikiinnitystä ei tarvinnut missään vaiheessa nykiä, vaan se seurasi luistavasti perässä.

Kallion laelta lähtee myös musta rata, jolla seikkailjoiden pituusraja on 140 senttiä.

Alla on lisää tietoa radoista. Niihin voi tutustua myös Pinterest-sivullamme. Olemme keränneet kustakin radasta kuvia omaan tauluunsa.

Tyytikki:

Tyytikki on Huipun radoista fyysisesti vähiten vaativa. Se sopii hyvin alkulämmittelyksi ja ensikosketukseksi uuteen urheilulajiin. Helppous ei kuitenkaan lainkaan vähennä elämyskerrointa. Rata seurailee jännittävästi kallion reunaa. Näkymä alas on kutkuttava. Rata päättyy vaijeriliukuun.

Huipun Tyytikin varrella on esimerkiksi erilaisia siltoja ja verkkotunneli.

Esittelyssä Huipun vihreä ylarata Tyytikki

Vaativuustaso: vihreä
Radan korkein kohta: 6 m
Kohokohta: kutkuttavat näkymät kallion reunalta

Tapiotar

Tapiotar on jo hiukan vaativampi. Sen kulkemisen jälkeen kropassa tuntuu, että on tehnyt jotain. Esimerkiksi Hämähäkkimiehen verkossa ristiselkä vetreytyy, ja lihakset lämpenevät. Hauskuus päättyy huimaan loppuliukuun. Tällä radalla saa kivasti jalat irti maasta.

Tapiottaren kulkija kohtaa yläselkää vetristäviä verkkoja ja koordinaatiota kehittäviä esteitä.

Esittelyssä Huipun sininen ylarata Tapiotar

Vaativuustaso: sininen
Radan korkein kohta: 6 m
Kohokohta: hauska verkkoeste

Äimätär

Äimätär on Huipun uusi kuninkuusrata, jonka kohokohta on huimapäitäkin kutkuttava Tarzan-hyppy. Viidakon valtias heilahtaa liaanilla kohti pysäyttävää verkkoa. Täytyy tunnustaa, että meidän piti hiukan kerätä rohkeutta ensimmäiseen kokeiluhyppyyn. Lopulta elämys oli hurja, mutta myös hauska. Oli hienoa kokea jotakin kutkuttavan jännittävää turvallisissa olosuhteissa. Kerrassaan äimistyttävää!

Tarzanit valmiina! Ensin noustaan köysitikkaita pitkin ja ”katiskassa” ylätasanteelle. Sieltä heilahdetaan ”liaanilla” kohti verkkoa, joka pysäyttää vauhdin.

Seikkailupuisto-Huipun-Äimätär-rata-alkaa-huimalla-Tarzan-hypyllä.

Vaativuustaso: musta, seikkailijoiden vähimmäispituus 140 cm
Radan korkein kohta: 10 m
Kohokohta: Tarzan-hyppy

Alaradoilla seikkailevat vähintään 120-senttiset

Alaradat ovat täysiverisiä korkeita seikkailuratoja. Ne on rakennettu kolmeen kerrokseen, joista korkein on 18 metrissä. Huima korkeus tuo seikkailuun oman lisäelementtinsä. Tuulisella säällä latvuksissa humisee, ja puut huojuvat. Miellyttävä jännitys vatsanpohjassa ja suorituksen jälkeinen itsensä voittamisen elämys on taattu.

Olemme pitäneet ratojen suunnittelussa fyysisen vaativuuden kohtuullisella tasolla. Tarkoituksemme on ollut edetä elämys edellä. Yksikään rata ei ole suunnattu pelkästään huippuatleeteille.

Hongatar

Huipun Hongattaren aloittaa verkkotunneli, jonka jälkeen kävellään leppoisasti yläilmoissa palkkeja ja siltoja pitkin. Latvuksista laskeutuminen käy sutjakasti pitkää vaijeriliukua, joka johtaa puiston toiseen päähän.

Hongattaren leppoisassa kyydissä viihtyvät kaikki.

kuvia Huipun vihrea alarata Hongatar

Vaativuustaso: vihreä
Radan korkein kohta: 11 m
Kohokohta: verkkotunneli ja piiitkä loppuliuku

Hillervo

Hillervolle lähdetään huojuvaa siltaa, jonka jälkeen voi valita lyhyemmän helpon reitin tai hiukan vaativamman kierroksen. Matkalla esimerkiksi tasapainoillaan ”tolppakengillä”. Maan pinnalle laskeudutaan huippupitkää yli satametristä liukua. Hillervo tarjoaan vauhtia ja jännitystä sopivassa suhteessa!

Hillervolla astellaan esimerkiksi metkalla kiertyvällä sillalla ja liu’utaan Huipun tontin toiseen päähän.Esittelyssä Huipun sininen alarata

 

Vaativuustaso: sininen
Radan korkein kohta: 10 m
Kohokohta: vaihtoehtoinen reittisilmukka ja sen ”tolppakengät” sekä huippupitkä loppuliuku

Lemmes

Punaisella radalla esimerkiksi mennään putkeen ja tasapainoillaan jalat renkaissa. Huvin kruunaa liuku skeittilaudalla jyrkänteen reunaa myötäilevällä vaijerilla. Vaihtelevaa menoa Huipun toisessa kerroksessa!

Lemmes: tasapainoilua, skeittilautailua ja kävelyä renkaissa.

Esittelyssä Huipun punainen alarata

Vaativuustaso: punainen
Radan korkein kohta: 14 m
Kohokohta: liuku skeittilaudalla

Käärämöinen

Käärämöiselle noustaan pystysuoraan hauskassa ”katiskassa”. Kun on päästy 18 metriin, seikkailijan käsivoimia ja ketteryyttä koetellaan vapaasti riippuvissa verkoissa. Ehkä kutkuttavinta on astelu ”tyhjän päällä” pelkkiä köysilenkkejä pitkin. Siinä korkeuselämys on huipussaan. Lopuksi siirrytään kallion jyrkänteen ylle köysisiltaa pitkin. se on varmasti Leppävaaran urheilupuiston korkein silta! Näköala stadionille on huikaiseva. Radan loppuliuku päättyy puiston yläosan kalliolle. Seikkailua huipussaan!

Käärämöisellä edetään hartiavoimin, pujotellaan katiskassa ja kävellään kuin tyhjän päällä.

Esittelyssä Huipun musta alarata Käärämöinen

Vaativuustaso: musta
Radan korkein kohta: 18 m
Kohokohta: korkeuden kokemus, pitkä silta, jolta avautuu näkymä stadionille

Lovetar

Lovettaren lähtöpiste sijaitsee aivan Huipun alatontin harjoitusratojen tuntumassa. Radalle noustaan köysitikkaita, ja se kulkee hiukkasen korkeuksia kammoksuvillekin  armeliaalla tasolla. Moni lievästä korkeanpaikankammosta kärsivä on itse asiassa kertonut voittaneensa pelkonsa Huipussa. Hieno juttu!

Alkuun noustaan lyhyet köysitikkaat. Seuraavaksi vuorossa on erilaisia siltoja, tasapainoilua vaijerilla ja lopuksi liuku maankamaralle.

Seikkailupuisto Huipun Lovetar-niminen rata alkaa köysitikkailla.

Vaativuustaso: vihreä
Radan korkein kohta: 4 m
Kohokohta: helpohko lämmittelyrata, joka alkaa köysitikkailla, Huipun matalimmalla sijaitseva rata, joka ei kuitenkaan köysitikkaiden mekanismin vuoksi sovellu kaikkein pienimmille seikkailijoille.

instagram pinterest twitter

Aukioloajat

ti-pe 15-20
la-su 10-20

Päivän viimeiset seikkailijat pääsevät radoille kaksi tuntia ennen sulkemisaikaa.

Ryhmille Huippu on avoinna myös sopimuksen mukaan. Tiedustelut: info(at)seikkailupuistohuippu.fi

KivaaTekemistä Tähtikohde

Huipun
verkkokauppa

Etsitkö sopivaa lahjaa huipputyypille? Seikkailu yläilmoissa on mieliinpainuva elämys! Verkkokaupastamme saat Seikkailujen kesä -kausikortteja ja lahjalippuja niin aikuisille kuin lapsillekin.

Osta lahjalippu

Varaa
seikkailu Huipusta

Varaamalla varmistat paikkasi yläilmoissa. Varaamme sinulle kiipeilyvarusteet valmiiksi haluamaasi aikaan.

Varaa seikkailu

Tämä Internet-sivu käyttää evästeitä
Käytämme evästeitä sivuston palvelun kehittämiseen, sekä verkkomainonnan kohdentamista varten. Käyttämällä sivua hyväksyt evästeiden käytön.
x