Seikkailupuisto Huipun yläköysiradoilla tasapainoillaan, ryömitään tunneleissa, taiteillaan verkoissa ja kävellään huojuvilla silloilla 4−18 metrin korkeudessa. Kaikki seikkailuradat päättyvät huimaan loppuliukuun, joista pisin on yli satametrinen. Huippu-elämys huipentuu vatsanpohjaa kutkuttavaan Tarzan-hyppyyn. Tule yläilmoihin ylittämään itsesi! 

I äventyrsparken Huippu kan du balansera på repbanorna, krypa i tunnlar, klättra genom nät och gå på svängbroar på 4-18 meters höjd. Alla äventyrsbanor avslutas med en enorm linbana, varav den längsta är mer än hundra meter lång. Toppupplevelsen kulminerar i ett Tarzan-hopp som kittlar i botten av magen. Kom till topparna för att överträffa dig själv!

Till vem passar Huippu?

Äventyret på Huippu passar alla personer utan fysiska funktionsnedsättningar och kräver ingen tidigare klättererfarenhet. Vi rekommenderar dock inte äventyret för gravida kvinnor

Banorna på Huippu är i första hand designade för att vara upplevelserika. På dem kan du njuta av utsikterna, vara aktiv i friluften och övervinna dig själv samt få nya intressanta utmaningar. Om du kan överleva repstegen kan du också överleva detta äventyr! 

Eftersom Huippus äventyrsbanor ligger på en höjd av minst fyra meter, kan barn under 120 cm endast komma åt spåren i sällskap av en vuxen. Den absoluta lägsta höjdgränsen för äventyrare är 100 cm. Ben och armar på barn som är mindre än så kan inte nå trappstegen. Vi rekommenderar ett netäventyr för de yngsta i familjen, eftersom du kan vara med så fort du kan gå.

Barn under 13 år måste åtföljas till parken av en vuxen handledare och barn mellan 13 och 17 år behöver en vårdnadshavares skriftliga tillstånd. Mer information om minderåriga äventyrare och andra instruktioner för de som kommer till Huippu.

Monelle Seikkailupuisto Huipun kävijälle ilmalento Tarzanin liaanilla on kohokohta. Se kirvoittaa naurut.

En tur på Tarzans lian är bland många höjdpunkten i Huippu-äventyret.

Olika nivåers banor

Det finns totalt nio äventyrsspår i Huippu, tre på toppen av klippan och fem under den, samt barnens egen äventyrsbana pikku-Huippu. Dessutom finns två korta utbildningar där våra instruktörer guidar nyanlända i användningen av klätterselen och det kontinuerliga säkerhetssystemet

Banorna är indelade i grönt, blått, rött och svart efter deras svårighetsgrad. Den gröna banan är den enklaste och den svarta banan är den mest krävande.

Jokainen voi valita omansa pituutensa, uskalluksensa ja jaksamisensa mukaan. Kallion laelle rakennetuista radoista vihreä ja sininen on mitoitettu yli satasenttisille seikkailijoille. Kallion juurella sijaitsevat vihreät radat ja sininen rata taas soveltuvat yli 120-senttisille. Mustilla ja punaisilla radoilla seikkailijoiden vähimmäispituus on aina 140 cm. Lasten oma pikku-Huippu soveltuu noin 100−140-senttisille seikkailijoille.

Alla kan välja efter sin egen längd, mod och uthållighet. De gröna banorna som är byggda på toppen av klippan är dimensionerade för äventyrare över hundra centimeter långa. De blåa banorna och den gröna banan vid foten av klippan är lämpliga för personer över 120 cm långa. Minsta höjd för äventyrare på de svarta och röda banorna är alltid 140 cm. Barnens egen lilla Huippu är lämplig för äventyrare ca 100−140 cm lång.

Exempel runda på Lovetar-banan

Mer information om äventyret i Huipus toppar i ord och bild

Instruktioner för Huippus kunder

Introduktion till Huippus banor

Bilder från topparna

Huippus Youtube-kanal

Handtaget kan användas för att justera riktningen under linbanan

I äventyrspark Huippus utrustning inkluderas ett handtag på selen, som kan användas för att styra landnings riktningen på linbanan genom att hålla i den. Enligt vår erfarenhet verkar många unga besökare tycka om att snurra under färden, men genom att hålla i handtaget kan man även förhindra snurrandet om man så önskar. Videon visar hur man använder handtaget.

”Handtaget kändes jätte praktiskt”, kommenterade Kivaa tekemistä -tiimet i sitt testraport av Huippu.

Hur hittar du fram till Huippu?

Äventyrsparken Huippu ligger i Esbo i Albergas idrottspark. Huippus läge på kartan och detaljerade ankomstinstruktioner.

Välkommen till topparna! Här klättrar alla!

Facebook YouTube Instagram

Huippu on Kivaa tekemistä -tähtikohde vuonna 2021
Huippu on Green Key -sertifioitu
Huippu on mukana STF-ohjelmassa